11 Nisan 2013 Perşembe

Akşam atıştırmalarını ortadan kaldırma

Çoğu insan günlük kalori tüketiminin %70’ini, akşam beşten sonra yapar. Sabah kahvaltınızı güzelce yapıp öğle yemeğinde sağlıklı ve hafif şeyler yemeye dikkat ediyor ama akşama doğru eliniz abur cubura uzanıyorsa, siz de o çoğunluğun içindesiniz demektir. Ama bu üç basit öneriye kulak vererek akşam atıştırmalarını azaltabilirsiniz. Karnınızı Öğünlerde Doyurun Eğer öğünlerde kendinizi açlığa mahkûm ediyorsanız, acıkmak ve atıştırmak kaçınılmaz olur. Kahvaltı etmeye özen gösterin. Kahvaltı edemeyecek kadar yoğunsanız ya da alışkanlık yüzünden kahvaltı edemiyorsanız bile, sabahları bir şeyler yiyin. Kahvaltının, protein ve lifli gıdalar yönünden zengin olması da uzun süre tok hissetmenize ve gün içinde kendinizi zinde hissetmenize yardımcı olacaktır.

Kahvaltılık gevreklerle kahvaltı yapmayı seviyorsanız, tam tahıllı olanları ya da müsli gibi ürünleri tercih edin. Bol Bol Su İçin Beynimiz, susuzlukla açlığı birbirinden ayırt edemez. Çoğumuz gün içinde yeterince su içmeyi ihmal ederiz. Bu yüzden, susadığımızda acıktığımızı zanneder ve gereksiz yere atıştırırız. Bunu engellemek için yeterince su içtiğinizden emin olun. Suyu sıcak olarak tüketmek de faydalı olabilir. Gün içinde birkaç fincan bitki çayı içerseniz hem atıştırma ihtiyacınız azalacak hem de su ihtiyacınız karşılanacaktır. Sıkıntı Atıştırmalarından Kaçının Atıştırmadan önce, gerçekten aç olup olmadığınıza karar verin. Çoğumuz sıkıldığımızda, kaygılandığımızda ya da yapacak başka bir şey olmadığında atıştırırız.

Eğer sıkıntıdan yemek yediğinizi fark ederseniz bunun yerine biraz hava alın, dolanın veya iş yerindeyseniz, farklı bir işe odaklanın. Sıkıntınızı geçirecek, yemek yemek dışında bir şeyler yaparak, boş yere fazladan kalori almamış olursunuz. Tüm bu önerilere rağmen yine de atıştırma isteğinize engel olamıyorsanız, sağlıklı atıştırmalıklara yönelin. Çikolata şeker gibi şeyler yerine meyve, sebze, yoğurt gibi gıdaları tercih edin; abur cuburlara kapılmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama