11 Nisan 2013 Perşembe

Yılbaşı için beslenme tavsiyeleri

Uzun zamandır sağlığınıza, kilonuza ve beslenmenize dikkat ediyorsunuz; karşınıza çıkan zorlukların bir bir üstesinden geldiniz, ama yılbaşı gecesi adım adım yaklaşıyor. Yeni yılın ilk gününü kutlarken yeme içmenin ucu, ister istemez biraz kaçabilir. Ancak bu önerilere kulak verirseniz durumu kontrol altında tutmanız daha kolay olacaktır. Her şeyden önce, yeni yılın kutlanacağı gece normalden biraz fazla yiyip içme ihtimaliniz olduğunu kabullenin. Sevdikleriniz dilediğince yiyip içip eğlenirken, siz yutkunarak onları seyredecek değilsiniz. Amacınız bir şey yiyip içmemek değil; denetimi yitirmemek olmalı.

 Eğer kilo almak konusunda çok endişeliyseniz veya fazladan kalori almak istemiyorsanız, o hafta biraz fazladan kalori harcayabilirsiniz. Düzenli spor yapıyorsanız, normalden fazla bir iki gün daha spor yapın. Her ne kadar biz düzenli spor yapılmasını önersek de, düzenli spor yapmıyorsanız, o haftaya özel olarak spor yapın. Fazladan yakacağınız kaloriler, o gece vicdanınızın sızlamasını veya “battı balık yan gider” deyip, dizginleri elden bırakmanızı önleyecektir. Alkol tüketiyorsanız ya da o gece tüketmek niyetindeyseniz bira ve likör türü içkilerden uzak durmaya çalışın.

Likör ya da şeker eklenerek hazırlanan kokteyllerden de uzak durun ve her zaman hatırlattığımız gibi; bilinçli ve kararında tüketin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama